Posted by : MUZIKA OKUPLJA 29 август 2015



MADONNA, 24.08.2009., BEOGRAD, UŠĆE

Nakon izdavanja albuma Hard Candy Madonna kreće na još jednu svetsku turneju pod nazivom Sticky & Sweet tour. Konačno sa tom turnejom i Beograd se našao na listi gradova koje će Kraljica popa posetiti. Beograd po prvi put ima čast da ugosti Madonnu nakon višedecenijske karijere.

Iako nisam baš neki fan njene muzike mislim da se dolazak ovakve zvezde ne propušta, povedena pre svega  radoznalošću  da vidim kako uživo  izgleda šou koji priređuje žena koja važi za perfekcionistu  u svojim nastupima, a najmanje od svega sam očekivala kašnjenje početka koncerta od sat i po. Ako izuzmem ovo neprijatno iznenađenje, sam koncert je izveden perfektno. Naravno, mislim na scenski spektakl koji je više vizuelni doživljaj nego muzički, u kojem je sve savršeno uvežbano. Svaku pesmu prati posebna koreografija, kostimi, plesači. Koncert je podeljen na četiri tematske celine: pimp, retro, gypsy i rave. Najavu svakog dela prati video intro.


Koncert započinje video klipom prateći nacrtanu kuglicu flipera da bi se na kraju ovog klipa Madonna pojavila na bini sedeći u stilizovanoj fotelji i šou počinje pesmom Candy shop. Nešto burnija i glasnija reakcija publike čula se tek u drugom delu, uz pesmu Holiday, ne zbog same pesme koja je kombinovana sa pesmom Celebration, već zato što se na pola iste na bini pojavljuje plesni igrač koji je obučen kao Michael Jackson, verno izvodeći njegove pokrete. Pored pesama sa novog albuma mogli smo čuti i hitove sa početka njene karijere u izmenjenim aranžmanima (Into the groove, Holiday, La isla Bonita). Zanimljivo je zamišljen i prelaz u treći segment, gypsy, koji počinje video klipom, uz zvuke kiše i kombinaciju njene pesme Rain i pesme Eurythmics-a Here comes the rain again, da bi se sa bine čuli uvodni taktovi lagane pesme sa novog albuma Devil wouldn’t recognize you

Moram priznati da se Madonna nije štedela, uz svo igračko umeće koje nam je prikazala, pokušala je da nam pokaže i da zna da svira gitaru, a i da peva bez falša. Naravno, uz nju su uvek dobri prateći vokali koji je “pokrivaju” i sve protiče bez ijedne greške. Pozivala je publiku da se priključi u pevanju , pružala mikrofon, trudila se da deluje veselo i spontano.  Voleli je ili ne, moramo priznati da nam je pokazala kako se decenijama opstaje u vrhu muzičke scene, bespoštednim davanjem sebe i visoko profesionalnim odnosom prema onome što radi.

Ivana Ranković


SET LISTA:
Pimp
·         The Sweet Machine (video intro)
·         Candy Shop
·         Beat Goes On
·         Human Nature
·         Vogue
Retro
·         Die Another Day (video interlude)
·         Into the Groove  
·         Holiday
·         Dress You Up (with samples of "My Sharona")
·         She's Not Me
·         Music
Gypsy
·         Rain / Here Comes the Rain Again (video interlude)
·         Devil Wouldn't Recognize You
·         Spanish Lesson
·         Miles Away
·         La Isla Bonita
·         Me darava / Doli doli (performed by the Kolpakov Trio)
·         You Must Love Me
Rave
·         Get Stupid (video interlude)
·         4 Minutes
·         Like a Prayer
·         Frozen
·         Ray of Light
·         Give It 2 Me

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © MUZIKA OKUPLJA - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -