Posted by : MUZIKA OKUPLJA 02 јул 2015



ANASTACIA, 01.07.2015., BEOGRAD, KOMBANK ARENA


Da je ovaj koncert održan pre desetak godina sigurna sam da bi arena bila puna, što ne umanjuje veličinu gostujuće muzičke zvezde. Ne ulazim u razloge slabe posećenosti ovog koncerta, ali sam sigurna da je Anastacia nije zaslužila. Uprkos tome publika je bila prilično glasna i trudila se da učestvuje u pesmama i glasnim aplauzima nagrađivala svaku dobru pevačku deonicu i demonstraciju njenog pevačkog  umeća. 


Samo u prvoj pesmi Left outside alone kojom je otvorila večerašnji koncert Anastacia je zvučala pomalo rezervisano i stegnuto, da bi već u narednoj pustila glas onako kako smo svi očekivali da ga čujemo, u punom sjaju, i početni grč je nestao. 



Bina krajnje skromna, bez plesača i efekata koji bi odvlačili pažnju, fokus je na bendu, dva prateća vokala i Anastacia-ji koja je u centru pažnje. I to je sasvim dovoljno! Između svake pesme sve više se obraćala publici i uključivala u svoje priče, tako da je do kraja koncerta sve izgledalo kao njena privatna žurka u kojoj svi učestvuju i dobro se provode. Bilo je tu zanimljivog načina pozdravljanja članova benda, objašnjenja da je radila cover album sa obradama tuđih hitova koje će nam pevati, objašnjenja zašto će usporiti ritam koncerta sa  pesmom Defeated i da joj je jako važna jer je izvodi svako veče i podseća je kako se konačno oslobodila kancera, do odgovaranja na pitanja fanova sa Twittera i pravljenja selfija i konstantnog deljenja autograma (čak i tokom pevanja) svima koji su se probili u prvi red. 



Mislim da je najveći utisak koncerta njena vesela priroda, njeno opušteno ponašanje, utisak da je ona samo  jedna od nas a ne velika muzička zvezda, neko ko slavi život i dobijene bitke nakon ozbiljnih zdravstvenih problema sa kojima je bila suočena prethodnih godina. Verujem da ju je sve to u mnogome i promenilo, promenilo način razmišljanja i ponašanja i pokazuje nam sebe kao osobu koja je veoma duhovita, zabavna, neopterećena slavom, nekog ko se iskreno raduje svakom našem aplauzu i horskom pevanju sa njom.


Naravno nesporne su njene pevačke sposobnosti, predivna boja glasa i snaga da zagrmi arenom. Iznad svega toga lekcija koja se retko viđa na koncertima, za sve nas, kako biti i ostati pozitivan, veseo i prirodan.

Ivana Ranković


SET LISTA
    1. Left Outside Alone
    2. Staring at the Sun
    3. Sick and Tired
    4. Welcome to My Truth
    5. Seasons Change
    6. Pieces of a Dream
    7. Heavy on My Heart
    8. Stay
    9. Back in Black (AC/DC obrada)
    10. Sweet Child O' Mine (Guns N’ Roses obrada)
    11. Best of You (Foo Fighters obrada)
    12. Defeated
    13. Stupid Little Things
    14. Paid My Dues
BIS:
    1. Freak of Nature (kratka verzija)
    2. One Day in Your Life
    3. I'm Outta Love 


{ 1 коментара... read them below or add one }

  1. BRAVO!!!

    To je bio i moj utisak, od reči do reči. Vrhunska pevačica, ali pre svega veliki pozitivac.

    Svaka čast za tekst!

    ОдговориИзбриши

- Copyright © MUZIKA OKUPLJA - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -