Posted by : MUZIKA OKUPLJA 27 јун 2014



BILLY IDOL, 26.06. 2014., BEOGRAD, KALEMEGDAN


Iako je koncert pomeren za jedan dan, zbog kiše i nevremena koje zahvatilo Beograd, mislili smo da ćemo u novom terminu biti pošteđeni kiše...ali ona se pojavljivala i pojačavala pa stišavala tokom celog koncerta, baš kao i pre četiri godine na njegovom koncertu na Ušću. No, to nije pokvarilo raspoloženje u publici koja je bila vesela i vrlo raspoložena za dobar provod, a još manje je uticala na Billy-ja, koji je ovaj put bio bolji nego pre četiri godine.



Možda je Billy bio u istom raspoloženju kao i na prethodnim koncertima u Srbiji, ali meni je večeras zvučao bolje nego 2010.-te. Zvuk je bio dovoljno glasan i jasan, on peva korektno, karakterističnog ponašanja, pokreta i propratnih usklika (mada nisam bila dovoljno blizu da bih videla, ali nadam se da je bilo i bilijevskog krivljenja usne).



Gromoglasno propraćen njegov izlazak na binu uz  Postcard from the past, pa nastavak uz dobar odabir pesama, uz koje se i publika glasnije uključila, Cradle of love, Dancing with myself, Flesh for fantasy, koja je inače odsvirana u maxi varijanti, u trajanju od nešto duže od sedam minuta, što je mene posebno obradovalo.



Ređali su se hitovi iz solo karijere, pesme iz vremena Generation X benda, uglavio se tu i gitarski solo čuvenog Steve-a Stevens-a  koji je publika burno propratila. Naravno da je L.A. Woman u refrenu promenjeno na Serbian Woman, što smo do sada već imali priliku da čujemo na njegovim koncertima. Za sam kraj ostavljena Rebel Yell koja je značajno podigla atmosferu i zagrejala publiku za bis, uz ponavljanje Do you feel alright?-I feel alright tonight! i uključivanje publike u ovu pitalicu.



Na bisu White wedding započinje u akustičnoj varijanti, prve dve strofe samo su Billy i Steve na bini, sasvim dobro osmišljeno kako bi se lepo čulo koliko i publika  glasno peva, nakon čega se uključuju i ostali članovi benda. Bura oduševljenja se nastavlja uz Mony, Mony i čini mi se da je kraj došao prebrzo, iako je trajalo nepunih dva sata. Billy nije izostavio da napomene da je treći put gost u Srbiji i da će uvek rado dolaziti, a ja znam da  ćemo ga mi uvek rado gledati.


Ivana Ranković

SET LISTA
    1. Postcards from the Past
    2. Cradle of Love
    3. Dancing with Myself
    4. Flesh for Fantasy
    5. Love and Glory
    6. One Breath Away
    7. Ready Steady Go
    8. Sweet Sixteen
    9. Whiskey And Pills
    10. Eyes Without a Face
    11. L.A. Woman
    12. Guitar Solo
    13. King Rocker
    14. Love Like Fire
    15. Blue Highway
    16. Rebel Yell
BIS
    1. White Wedding
    2. Mony Mony

{ 2 коментара... read them below or Comment }

- Copyright © MUZIKA OKUPLJA - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -