Posted by : MUZIKA OKUPLJA 31 март 2014



BILLY IDOL, 21.06.2010., BEOGRAD, UŠĆE


Na moju veliku žalost propustila sam Billyev nastup na Exitu 2006., i naravno čim se naredna prilika ukazala znala sam da ću biti tamo. Verujem da nastup sa Exita ne može da se ponovi, rekla bih i da je to za njega bio veliki come back, na neki način prekretnica u pomalo zaboravljenoj karijeri, kojoj je i sam doprineo, s obzirom da je devedesetih dospeo u probleme sa zakonom i drogom. Početkom dvehiljaditih iz zaborava ga vraća uspešna kompilacija hitova i gostovanje na VH1 Storytelers, ali većini je ostao u sećanjima kao velika pank-rok zvezda osamdesetih i po hitovima Flash for fantasy, White wedding, Rebel Yell, Mony Mony...

Kišovit Beograd tih dana, koncert na otvorenom, treba se spremiti, al ne smem dozvoliti da mi to pokvari doživljaj. Iako najavljena Sladjana Milošević kao uvod u ovaj koncert ona se nije pojavila na bini, a Billy je na binu izašao tačno na vreme. 

Uprkos kiši i hladnom vremenu, odmah je zagrejao atmosferu sa Ready Steady Go. Primećujem da je ozvučenje lošije i često vetar nosi i vraća zvuk. No, Billy je u formi, i fizičkoj i pevačkoj, publika je dobro reagovala, redjali su se hitovi, i svi su pevali. Naravno da atmosfera nije bila kao na Exitu, nisam ni očekivala da se to može ponoviti (koliko sam mogla tada da vidim preko tv-a), ali se osećalo dosta dobre energije. Horski se pevalo na Flash for fantasy i vrištalo na Scream. 

Zatim je usledio blok laganijih pesama, Sweet Sixteen, Eyes Without a Face, za pravo uživanje, iako se možda činilo da su tempo i atmosfera opali, to se nije pokazalo tačnim čim su krenuli taktovi L.A. Woman. Naravno, kao što je i u Novom Sadu  Billy promenio refren, i ovde je to učinio pa smo svi pevali refren Belgrade Woman. Za kraj ostavljena Rebel Yell, da bi na bisu izveo još hitove White Wedding i Mony Mony.

Uprkos lošem vremenu i lošijem ozvučenju Billy se u ovih sat i po baš potrudio za pravu rokersku atmosferu i naše dobro raspoloženje.

Ivana Ranković


SETLISTA:
 Ready Steady Go
 Dancing with Myself
 Love Is Strange
 Flesh for Fantasy
 Scream
 Sweet Sixteen
 Eyes Without a Face
 Kings and Queens of the Underground
 L.A. Woman
 King Rocker
 Running with the Boss Sound
 Blue Highway
 Rebel Yell

BIS:
 White Wedding
 Mony Mony

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © MUZIKA OKUPLJA - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -