Posted by : MUZIKA OKUPLJA 29 април 2013



ELTON JOHN, 03.06.2010, Beogradska arena

Ekscentrični umetnik, vlasnik pedeset hitova po drugi put gostuje u Beogradu. Drago mi je znati da ima i takvih, koji «obrću» drugi krug kod nas ( a do sada je bilo malo takvih). Imponzantne muzičke karijere koja traje od 1967. godine, čovek koji je dao značajan doprinos muzici večeras je nastupao u punoj Areni dva i po sata.

Koncert je počeo na vreme, našta ovdašnja publika nije navikla, pa su se  ispred Arene otegli redovi onih koji su čekali da udju. Scena bez preteranih efekata, ali vrsni muzičari na njoj. Vremešni Elton razigran, pun energije i raspoložen da pruži nezaboravno veče beogradskoj publici. Već posle prve pesme je podigao publiku na noge, ali je obezbedjenje publiku iz partera vratilo na svoja sedišta. Redjali su se hitovi, uz povremena obraćanja Eltona. Prvo  obraćanje je bila konstatacija da je mnogo vremena prošlo od prethodnog nastupa (1983.), a kasnije se uglavnom zahvaljivao na gromoglasnim aplauzima koji su ga dočekivali posle svake pesme.

Konačno, nakon Candle in the wind, obezbedjenje je dozvolilo publici da se približi bini pa je počela prava žurka, a po izrazu zadovoljstva reklo bi se da je Elton tako nešto i očekivao sve vreme. Izmedju ostalog mogli smo čuti Rocket man, Philadelphia freedom, Don't let the sun.., Sorry seems to be.., I'm still standing, Sacrifice, Your song, Saturday night's alright, Crocodile rock na kojoj se i publika priključila u refrenu, kao i Oskarom nagradjenu pesmu iz filma Lion King. Uz sve hitove koje smo slušali mogli smo da vidimo i kakav je Elton vituoz za klavirom. Na kraju večeri se zahvalio  naglasivši da smo bili divna publika. Sigurna sam da je u gomili hitova ostalo još mnogo toga što večeras nismo čuli, jer ni svirka od dva i po sata nije dovoljna da čujemo sve hitove iz bogate Eltonove muzičke karijere. Bez obzira na to, ovo je bilo veče za pamćenje.

Ivana Ranković

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © MUZIKA OKUPLJA - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -