Posted by : MUZIKA OKUPLJA 29 април 2013



AIR, 10.02.2010, Beogradska arena

Moram da se zapitam zašto svaki put posle koncerta prvo moram da napravim osvrt na organizaciju umesto da se bavim samim koncertom i bendom? Naime za koncert AIR u prodaji su bile karte za deo tribina koje nisu bile u upotrebi!!! Iznenadjenje nas je dočekalo u samoj Areni pred sam koncert kada smo shvatili da je prolaz do dela tribine za koje smo imali karte zatvoren, a organizatori za to nisu pronašli rešenje, te smo svi bili prinudjeni da sidjemo u parter. Moram upitati organizatora «Našta to liči?» Kad su već znali da  će «skratiti» Arenu zašto su te karte ostavili u prodaji? Moram spomenuti i da je radio samo jedan šank u holu, za kojim je bila neopisiva gužva, pa je bilo potrebno naoružati se strpljenjem za čašu osveženja. Iako to nije poenta koncerta ipak sve ukupno kvari sliku pa bi sve navedeno bilo i glavni utisak da nastup Aira nije bio tako dobar.

Dakle, definitivno promašen prostor, jer da su se organizatori odlučili za Sava centar verujem da bi sve bilo bolje, a barem bi svi sedeli na svojim mestima. Naravno, i prostor bi bio mnogo prikladniji od Arene, jer su oni ipak bend za neku intimniju atmosferu i manji prostor. U «prostranstvima» Arene delovali su nekako tiho, a i kad bih zamislila da su glasniji  nekako mi ni to ne ide uz muziku koju sviraju. Naravno, interesantno je bilo čuti bas koji je imao fenomenalan zvuk, a i malo promenjen aranžman La Femme d'Argent na kraju koncerta je bio odličan.

Ako znamo da je bend na svetskoj turneji na kojoj promoviše novi album “Love 2” nije ni bilo za očekivati da ćemo slušati samo pesme sa “Moon safari” niti neki Best of, no moram naglasiti da je  publika  svaku pesmu dočekivala i ispraćala aplauzom. Ipak, mogli smo izmedju ostalog čuti People in the city, Sexy boy, Kelly watch the stars…   Atmosfera je bila sasvim pristojna, puna pozitivnih vibracija, ali  nije ni za  očekivati neko žestoko rapaljivanje u publici. Sve je svedeno, pesme lepo uklopljene uz grafiku koja ih je pratila, vrlo pitko.

I na kraju, kod svakog od nas ostane po neka želja, za nekom pesmom koju nisu svirali, al treba nešto ostaviti i za naredni susret, ako ga bude…

Ivana Ranković

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © MUZIKA OKUPLJA - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -